„Спартак“ не успя да стигне до хикса срещу „Ботев“ (Враца)

27.07.2014 8:33

27.07.spartak

Спартак (Плевен) беше много близо до равенството в третата си контролна среща от лятната подготовка на отбора. „Синьо-белите“ бяха гости във Враца на местния Ботев, като домакините използваха мача, за да представят своите футболисти за новия сезон, пише „Конкурент“. Момчетата на Бойко Цветков загубиха с минималното 1:2, като могат да съжаляват, че пропуски в края ги лишиха от заслужено реми. Врачани започнаха срещата малко по-активно, но постепенно спартаковци изравниха играта. В 23-ата минута Цветомир Валериев от Ботев открадна върната към стража на Спартак топка и подаде към Рангелов, но Кристиян Григоров блокира шута му. Пет по-късно плевенчани отправиха първия си удар към вратата на Ботев. Любомир Тодоров стреля по земята, но стражът на домакините Юлиян Левашки улови.
Четири минути след почивката плевенските футболисти можеха да излязат напред в резултата, но шут на Стефан Христов, който остана сам срещу Левашки, беше отразен от вратаря на Ботев. В 53-ата минута домакините пък можеха да открият, след като изстрел с глава на Емануил Борисов срещна напречната греда зад Антонов. Врачани все пак успяха първи да вкарат, като Калоян Цветков направи 1:0 в 64-ата минута засичайки центриране от корнер.
Три минути след това отново гредата помогна на Станислав Антонов при удар от точката на дузпата на Павел Петков. В 71-ата минута Тихомир Найденов покачи на 2:0 след като напредна през центъра, преодолявайки двама бранители и стража на Спартак. Минута по-късно Стефан Христов стреля опасно, но топката мина покрай вратата на Ботев.
В 75-ата минута под рамката на врачани се появи италианецът Анжело Монтенегро. Две минути по-късно той бе преодолян за 2:1. Любомир Тодоров центрира от корнер, а извисилият се над всички Кристиян Григоров насочи топката с глава в мрежата на домакините. Десет минути преди края Тодоров пропусна да изравни, стреляйки в гредата, а при добавката Стефан Христов не успя да улучи вратата.
Дебют за Спартак в мача с Ботев направи полузащитникът от ДЮШ на шампиона Лудогорец (Разград) Антони Иванов. 19-годишният бивш юноша на ЦСКА вече има един сезон в мъжкият футбол. Иванов бе титуляр през миналото първенство в състава на изпадналия от „Б“ група Академик (Свищов).
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: