Много емоции на две колела предстоят този уикенд на пистата край Долна Митрополия

24.07.2014 14:38

24.07.moto

В разгара на променливото лято този уикенд на летищен комплекс „Долна Митрополия“ предстоят изключително важните стартове от Европейския Шампионат по СуперМото и Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта за сезон 2014-а. Традиционно през юли състезанието се провежда в памет на Димитър Калчев, дългогодишен председател на Организационния комитет за Grand Prix Bulgaria и един от истинските приятели и поддръжници на мотоциклетния спорт.
За Източноевропейския шампионат в клас SM OPEN (450сс) Ангел Караньотов (ТМ) ще пропусне състезанието в Плевен, с цел да запази сили и материално техническа част за следващия кръг на Световния шампионат, от чийто последен кръг до момента той се прибра в България тази седмица с отличното 6-то място. Така че в Плевен тази седмица, отново Александър Георгиев, Янко Ташев, Антонио Тодоров и техните колеги от класа SM OPEN ще доставят сериозно СуперМото удоволствие на публиката в битката за победата.
В SBKS600cc Пламен Петров (Кавазаки) ще излезе в Плевен с амбицията за трета поредна победа, но както се очакваше, миналогодишният шампион в този клас – Петър Петров (Ямаха) не можа да изкара сезона в ролята си на публика и заяви участие в този многоброен и интересен клас. Спас Панев (Сузуки), втори в класирането, ще има традиционния филм с настройките и конкуренцията, която този път съвсем не е за подценяване – Далибор Милетич (Сърбия, Ямаха), Павел Драганов (Кавазаки) и Игор Спиров (Македония, Сузуки). Официалните тренировки за в събота, а в неделя стартовете във всички класове, които започват в 10:30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: