Областният управител и ректорът на ВТУ обсъдиха темата за филиала на университета в Плевен

22.07.2014 16:38

22.07.vtu1

Проблемите между Община Плевен и Великотърновския университет „Св. Св.Кирил и Методий” бяха обсъдени днес на среща, в която участваха областният управител на Плевенска област Илиян Йончев, ректорът на висшето учебно заведение проф. Пламен Легкоступ, представители на общината и на НУ ”Лазар Станев”.
Темата е обект на обсъждане от години. Сградата, която е публична държавна собственост, е предоставена за управление на университета. Ръководството му не е съгласно да плаща разходите за парно на общите части. Инсталацията в помещенията на филиала е изрязана и там не се използва централно отопление. „Имаме указания да прекратим договора си с „Топлофикация“, но тогава училището ще остане без парно”, казаха от университетското ръководство. Участниците в срещата припомниха, че още през 2010 г. е коментирано да се промени инсталацията, предложен е бил и договор за реконструкцията, който в последния момент тогавашният кмет Найден Зеленогорски е отказал да подпише. Като друг проблем бе поставен и таксата смет, която се поема изцяло от университета.
Участниците в срещата се съгласиха с предложението на областния управител Илиян Йончев в най-кратък срок специалисти да огледат обекта, за да определят какви са възможностите за промяна на първоначалния проект и разделяне на инсталацията, както и да посочат нужните за това средства. Тогава вече ще се коментират и възможните решения на проблема. Обект на допълнителни разговори ще е и съдбата на натрупаните вече сметки към ТЕЦ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: