В Долни Дъбник раздадоха курбан за празника на Свети пророк Илия

20.07.2014 16:02

20.07.dabnik1

Днес в деня, в който Православната църква отбелязва паметта на Свети пророк Илия, Негово Високопреосвещенство Плевенски митрополит Игнатий и отец Антоний отслужиха Божествена света литургия в храм „Свети Пророк Илия” в Долни Дъбник, посветена на чествания пророк. В проповедта си Негово Високопреосвещенство разказа житието на светия пророк и наблегна на неговата силна и непоколебима вяра в Бога. Митрополит Игнатий призова всички да подражаваме на Божията майка Пресвета Богородица и на Св. пророк Илия.

20.07.dabnik2
На празничната литургия се стекоха много хора от различни възрасти и с различно социално положение. Сред гостите в църковния храм бяха Борислав Станимиров – кмет на Община Долни Дъбник, придружен от своята съпруга, Лилия Пейчева – заместник-кмет на общината, Анка Петкова – управител на фирма „Таси” ООД – Долни Дъбник, Дилян Михайлов – управител на общинска фирма „Рекс” ЕООД, представители на църковното настоятелство, на малкия и среден бизнес в града и много граждани, носещи в себе си вярата.
След отслужената литургия беше извършен водосвет, а след това осветен и раздаден курбан за всички дошли да почетат празника.

20.07.dabnik3

 

20.07.dabnik4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: