Рекорд! 22-сантиметрова миома беше „стопена” без операция с нова технология в Плевен

18.07.2014 10:18

18.07.hifu

Това е най-големият размер миома, известен на специалистите по неинвазивна медицина в света, третирана с модерната органосъхраняваща и напълно неинвазивна терапия HIFU. Лечението с високоинтензивен фокусиран ултразвук – HIFU е технология, известна като „хирургията без скалпел” за „безоперативно” лечение на миома на матката, фиброаденом на млечната жлеза и др. доброкачествени и някои злокачествени новообразувания в човешкото тяло и се прилага вече година и половина в плевенската АГ болница „Света Марина”. Третирането на миомни възли с HIFU (Високо Интензивен Фокусиран Ултразвук – хайфу) е особено подходящо за жени, които не са завършили репродуктивните си функции.
Такъв е случаят на 37-годишна пациентка, чийто миомен възел е с рекордни размери – 22 см. Жената се обръща за помощ към специалистите от Хайфу (HIFU) Центъра в Плевен. Те решават, че ще могат да спасят матката на пациентката чрез HIFU аблация, което с използването на популярните досега клинични методики не би било възможно и би лишило тази млада жена от възможност за създаване на поколение. Манипулацията е продължила 5 часа, като пациентката е понесла добре процедурата, без данни за странични ефекти и усложнения. Тя е изписана на следващия ден в добро общо състояние.
Лекарите от екипа на Хайфу-Център „Света Марина“ се радват за своята пациентка и за всички техни пациенти, които имат възможност да се възползват от това модерно лечение на миомата на матката, на маточната шийка и вулвата, на фиброаденома на млечната жлеза и редица други заболявания. Те се надяват да могат да зарадват още повече пациенти, които досега са били изправени пред единствената алтернатива – операция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: