„Инжстрой” започват ремонт на най-амортизираните участъци в пешеходната зона /от пл. „Свободата” до началото на ул. „В. Левски”/

17.07.2014 16:15

На 16 юли Община Плевен сключи договор с общинската фирма „Инжстрой” ЕООД с предмет „Възстановяване на пътен мост над р. Вит /Стария мост/ по път PVN 1151 /II -35/ Плевен-Ясен /III 3005/ и Възстановяване на пешеходен мост на р. Чернелка при с. Търнене”.

pl3
Общата стойност на двата обекта е 537 203.32 лв. с ДДС. От тях 9293.98 лв. са предназначени за укрепване моста на р. Чернелка и са предоставени изцяло от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при МС. Същата комисия предостави за ремонта на Стария мост при с. Ясен 268 600 лв., а предвид аварийното състояние на съоръжението и необходимостта от неотложни действия Агенцията за обществени поръчки даде становище строителните работи да бъдат възложени директно без провеждане на съответната процедура по Закона за обществени поръчки. Останалата сума ще бъде осигурена от бюджета на Община ПлеСрокът за изпълнение на двата обекта е 120 дни, считано от откриването на строителната площадка, за което работниците от „Инжстрой” извършват подготовка. Това информират от Пресцентър на Община Плевен.
От следващата седмица екипи на общинското дружество започват ремонт на най-амортизираните участъци в пешеходната зона /от пл. „Свободата” до началото на ул. „В. Левски”/. Счупените плочи ще бъдат заменени със здрави, демонтирани от централната зона, където се извършва основен ремонт и полагане на нова настилка.
Снимка – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: