Плевенчани влизат в битка за финалите на Kamenitza Фен Купа 2014

17.07.2014 10:35

17.07.kamenitza

Този уикенд (19 и 20 юли) на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна ще се проведе регионалният полуфинален кръг на Kamenitza Фен Купа 2014 за отборите от Плевен, Велико Търново и региона. Градът на занаятите ще дебютира като домакин на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Официалното откриване започва в събота от 17:00 часа и ще бъде дадено лично от легендарния футболен стратег Димитър Пенев. Заедно с него на сцената ще се качи и първият българин играл в анлийската Висша Лига, ветеранът от националния отбор по футбол на България от звездната 1994 година – Бончо Генчев, придружен от кмета на Община Трявна, Драгомир Николов и редица знаменити спортни ветерани от града домакин и региона.
В борбата за спечелване на следващите две квоти по пътя за Маракана ще се включат 32 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 110 отбора от областите Плевен и Велико Търново. Двата отбора финалисти ще продължат напред към Националните финали, където 24-те най-добри тима от цяла България ще се борят за голямата награда на Фен Купа 2014 – пътуване до меката на футбола в Бразилия – легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро.
Сред участниците ще бъдат и още два специални тима – в традиционния демонстративен мач след откриването в събота, един срещу друг ще се изправят тимът на Община Трявна и отбор на футболните ветерани от града на занаятите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: