Летен отдих за деца от приемни семейства организира ЦОП – Червен бряг

17.07.2014 8:21

17.07.glava1

Центърът за обществена подкрепа (ЦОП) в Червен бряг за първи път се включи в лятната програма на Общината с една иновативна практика – организиран двумесечен летен отдих на децата, отглеждани в приемни семейства в село Глава. Началото бе поставено на 10 юли в парка на селото с открити занимания по социална анимация. Директорът на Центъра за обществена подкрепа, Илиян Георгиев, даде официалния старт на Лято 2014 и представи пред родителите и децата изготвения двумесечен график на заниманията. Той включва занимания по социална анимация, работа в творчески ателиета: ателие „Да рисуваме заедно”, „Компютри”, „Видео и кино”, културен и планински туризъм, „Синьо лято” – посещения на басейна в Червен бряг, както и участие в тематичните летни забавления в парка на Червен бряг. Финалният акорд на Лято 2014 ще бъде поставен в края на месец август с голяма изложба „Детско творчество”.

17.07.glava2
Всички необходими спортни пособия за игрите, материалите и консумативите за заниманията са предоставени от ЦОП, който се включва и със своя екип от психолози, педагози и социални работници, провеждащи отделните модули с децата. За реализиране на тази амбициозна програма Центърът за обществена подкрепа разчита и на Дирекция „Хуманитарни дейности” при Община Червен бряг и Отдел „Закрила на детето”. С тяхна помощ децата от Глава в края на месец юли ще отидат на тридневна почивка в станцията на Община Червен бряг в Рибарица. „Всички необходими разходи по транспортирането, храненето и престоят на децата там ще бъдат поети от Общината”, коментира директорът на ЦОП.
Акцентът на лятната програма неслучайно е в село Глава, селището в което са концентрирани най-много приемни семейства от областта. В момента там се отглеждат 16 деца, а миналата година, благодарение на общите усилия на институциите, в селото бе открит и първият Клуб по приемна грижа в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: