„Партизан” спечели купата на Община Червен бряг за трета поредна година

16.07.2014 14:32

16.07.partizan

В понеделник завърши третото издание на Общинския футболен турнир в Червен бряг. В продължение на седем футболни вечери 8 отбора се съревноваваха за Купата на Община Червен бряг. Финалните срещи се играха на 14 юли, когато в оспорвани двубои бяха определени крайните победители. Малкият финал срещна отборите на ФК „Светослав” Лепица и тима на РУ „Полиция” Червен бряг за определяне на бронзовите медалисти, а непосредствено след това се игра и големият финал между ФК „Партизан” и „Левски” Сухаче.
Двата отбора стигнаха до този мач след като в предварителните групи, още първата вечер от турнира, отборът на Полицията се наложи над ФК „Светослав” Лепица с 3:1. В следващите срещи полицаите победиха „Ботев” Рупци с 4:2, а „Светослав” Лепица отстрани „Дреновец” Горник с 2:0. В последните мачове от предварителната група отборът на Полицията спечели срещу „Дреновец” Горник с 3:1, а „Светослав” Лепица победи „Ботев” Рупци с 2:1. В полуфиналните срещи и двата тима загубиха – Полицията – от „Левски” Сухаче с 0:2, а ФК „Светослав” падна от отбора на „Партизан” с 0:3.
На финала зрителите на градския стадион станаха свидетели на изключително динамична игра, в която през двете полувремена отборите си размениха по един гол. След като в редовното време на мача те не се победиха, се стигна до изпълнението на дузпи за излъчване на крайния победител в Турнира. Герой на мача стана червенобрежкият страж, Венци Христов. Благодарение на добрите му прояви той успя да спаси три от наказателните удари, с което изведе своя отбор на почетното първо място при краен резултат на двубоя 4:3.
Церемонията по награждаване на победителите се състоя минути след последния съдийски сигнал. Купата и медалите на отбора победител в Турнира – „Партизан” Червен бряг връчи кметът на Общината, Павлин Фильовски. Неговите заместници, Мирослав Манов и Георги Петров наградиха съответно отборите, класирани на второ и трето място. Сребърните отличия бяха за тима на „Левски” Сухаче, а трети в турнира завършиха футболистите, представители на отбор „Полиция”.
Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: