Плевенчанка с приз Магистър-фармацевт на годината

15.07.2014 17:56

15.07.svetla

В Международния панаир в Пловдив Българският фармацевтичен съюз проведе най-голямото събитие за фармацевтичното съсловие у нас – Български фармацевтични дни. Форумът, който се организира за осми пореден път дава възможност не само за среща на магистър-фармацевтите, но и за провеждането на широка дискусия по проблемите в сектора. Темата на научната сесия тази година беше „Ролята на фармацевта за контрол на рисковите фактори за хипертония“.
По време на форума беше организирана дарителска акция в подкрепа на жертвите на наводненията в Северна България. Събраните 1100 лв. бяха предоставени на Регионална фармацевтична колегия – Варна и с тях са закупени противопрахови маски, гумени ботуши, санитарни материали и медикаменти от първа необходимост за пострадалите.
На тържествена церемония в рамките на форума бяха връчени награди за Регионална фармацевтична колегия на 2014-а, магистър-фармацевт на годината, както и за девет категории продукти, оценени от независима експертна комисия. Сред шестимата, наградени за магистър-фармацевт на годината, бе и Светла Елмаян от Регионалната фармацевтична колегия в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: