Плевенският шахматист Валентин Митев с поредния си нов успех в Сърбия

13.07.2014 19:07

Десетгодишният състезател на СКШ „Плевен 21“ Валентин Митев се завърна от международен турнир за мъже в Парацин със сребърен медал в по-горна възрастова група до 12 години и нови 150 ело-точки. От изиграните 9 партии с по-опитни противници, възпитаникът на треньорката мс Христинка Илиева печели 5 точки, като допуска само една загуба, шест партии завършва наравно и печели две победи.

mitev1
От общо 150 участници, Валентин се нарежда на 48-ма позиция, като в стартовия списък е едва 115 номер с ело 1640. Това е изключителен резултат за плевенския състезател и показва ниво на постижение близо 2000, с над 300 точки по-високо от неговото индивидуално ело.
Специалистите дават висока оценка за шахматни умения на Вали и са впечатлени от целеустремения му маниер на игра, което занапред ще го прави изключително опасен за всеки противник.

mitev2
Това е четвърто подред отлично постижение за Валентин, след трите първи места, които момчето извоюва на фестивалите „Фенове на шаха“ и „Надеждите на света“ в края на юни в кк „Константин и Елена“.
На младата плевенска надежда предстои участие на силния детски турнир „Белая ладья“ в Русия, от 1-ви до 10-ти август.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: