Реформаторският блок в Плевен призова за мораториум върху обществените поръчки и концесиите

11.07.2014 16:04

Незабавен мораториум върху обществените поръчки и концесиите искаме от Реформаторския блок. Не сме изненадани от това, което се случва – назначения „в 12 без 5“, компрометирани големи обществени поръчки, подаряване на концесии на приятелски кръгове. В момента се преразпределят порциите. Това каза Найден Зеленогорски – организационен секретар на РБ на пресконференция в Плевен днес с местни лидери на Блока. Доказателства, според него, са големите обществени поръчки за стотици милиона лева, които се обявяват в последния момент, както и рокадите по върховете на ДФ „Земеделия”, БЕХ и други ведомства.

naiden1
Следващото правителство ще има тежко наследство и то ще се плаща от всеки български гражданин, подчерта Зеленогорски и добави, че РБ е единствената морална и управленска алтернатива, която гарантира чисто и експертно управление. Вина за тежката политическа и икономическа криза носят всички парламентарно представени партии, заяви още той.
Председателят на СДС – Плевен Пепо Петков коментира, че зад опита за дестабилизиране на банковата система прозират политически интереси и липса на адекватна реакция от държавните институции.
Според лидера на БЗНС в Плевенска област инж. Милчо Илиев е необходимо да се работи активно за максимално повишаване на избирателната активност и намаляване тежестта на купения и корпоративен вот. Той посочи, че са необходими целенасочени усилия на държавните институции за изкореняване на порочните изборни практики, изчистването на мъртвите души от избирателните списъци, активната регистрация и машинното гласуване. Реформаторите отбелязаха също, че на машинното гласуване имат почти 20 % и са втора политическа сила на изминалите избори.
По отношение на партньорството в рамките на РБ, Зеленогорски заяви, че Блокът е пред подписване на коалиционно споразумение за явяване на парламентарните избори, като се води дискусия за евентуалното му разширяване. Има интерес от десни и десноцентристки партии за присъединяване към коалицията, заяви той и допълни, че се обсъжда и възможността за индивидуално членство в Блока.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: