Разкриха случай на изнудване с участието на плевенски полицай

10.07.2014 16:25

10.07.prokuratura

В Окръжна прокуратура – Плевен е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, затова, че в периода март 2014 г – 3 юлии 2014 г. в Плевен, с цел да принуди лице от Плевен да поеме имуществено задължение в размер на 5 000 лв., заплашил с разгласяване на позорящи обстоятелства и противозаконни действия с тежки последици. Това информират от пресцентъра на прокуратурата. Деянието е извършено от две и повече лица и с участието на длъжностно лице.
В хода на разследването като обвиняеми са привлечени П.И.К. на 37 години от Плевен – служител в ОД на МВР – Плевен и В.Д.П. от Плевен на 40 години затова, че през периода от неустановен ден през юни до 7 юли в Плевен в съучастие, като извършители с цел да набавят за себе си имотна облага, принудили лице от Плевен чрез заплахи за физическа саморазправа и разгласяване на неверни за дейността на фирмата му твърдения да се разпореди в техен интерес със сумата от около 5000 лв. и с това причинили вреда в отразения паричен размер.
Днес в Окръжен съд – Плевен е внесено искане от прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемите. Към настоящия момент производството по искането за мярка не е приключило.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: