Младите плевенски гребци триумфираха на Държавния отборен шампионат в Пловдив

09.07.2014 14:59

9.07.burq

От участие в Държавния отборен шампионат по академично гребане, провел се в Пловдив, се завърнаха гребците от плевенския Гребен клуб „Буря“. Плевенчани се представиха блестящо, като четворката скул с рулеви в състав Виктор Ерминов, Мартин Симеонов, Андрей Георгиев и Радослав Маринов с кърмчия Марин Митков грабна първото място в конкуренция с 14 лодки. Двойката скул момчета в състав Виктор Ерминов и Мартин Симеонов също стана първа в конкуренция с 19 лодки, а двойката скул младша възраст в състав Димитър Петков и Владимир Йотов се класира на шесто място в конкуренция с 11 лодки.
При двойките без кърмчия младша възраст Антонио Танчев и Цветомир Гуглев се наредиха на шесто място, а при скиф девойки младша възраст Антонина Миткова зае седмо място. Успехите на момчетата им донесоха първо място отборно и златна купа. Треньор на гребците е Олга Лазарова.
Надеждата на ръководството на клуба е, че ще успее да осигури средства за провеждането на още един лагер на язовир „Сопот“, както и за участие в международната регата „Тракия“ през есента. Оттам споделят, че родителите на едно от децата са закупили учебен скиф, а очакванията са до септември в дарителската кампания да бъдат набрани средства за поне още един състезателен скиф втора ръка.
Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: