Закупуват още седем легла и монитори за плевенската реанимация

03.07.2014 12:25

3.07.kampaniq

72 526 лв. са преведени от 26 май до днес в набирателната сметка, разкрита от групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван“, за закупуване на нови реанимационни легла и монитори за КАИЛ – Плевен. Това информира Галя Горанова – майка на загиналия в катастрофата край Луковит, Влади. 63 840 лв. са били преведени за закупуването на още седем реанимационни легла, седем монитора и един бронхоскоп, а както писахме първите легло и монитор вече са в реанимацията на плевенската болница. Горанова обясни, че леглата са рентгенопрозрачни и така не е нужно болният да бъде разместван, а може да бъде сниман, както е в легнало положение. Също така, те притежават свойството да се разчупват в различни позиции с помощта само на един бутон, без да трябва болният да се повдига, обясни тя.
Колкото до бронхоскопа, Галя Горанова сподели, че досега в реанимацията не е имало такъв уред. Тя обясни, че поради липса на достатъчно средства е нямало възможност да бъде закупен нов такъв, който е на цена от 60 000 лв., а е взет бронхоскоп втора употреба за 16 800 лв., който по думите на специалистите от плевенската реанимация също ще свърши чудесна работа. Имаме обещания, че ще получим още средства до края на тази седмица и така ще можем да закупим още две легла, допълни Горанова.
Христо Таслаков – бащата на Цвети, която продължава да се бори за живота си в реанимацията, сподели, че по думите на началника на КАИЛ – Плевен, проф. Радев, осигуряването на тази техника ще намали смъртните случаи с около 10%, което от своя страна са десетки спасени човешки животи годишно.

Припомняме, че набирателната сметка на кампанията е:

IBAN BG16 UNCR7000 1521 681656

BIC UNCRBGSF
ТИТУЛЯР : ГАЛЯ ИГНАТОВА ГОРАНОВА

#тагове:

НАЙ-НОВИ: