430 човека ще се явят на изпита по биология утре в МУ – Плевен

01.07.2014 13:40

1.07.mu

След проведените предварителни изпити за втора поредна година в Медицински университет – Плевен през април и показаните по-добри резултати от кандидатите, във висшето училище предстои провеждането на редовната изпитна сесия. За специалност „Медицина“ изпитът по биология е на 2 юли, а по химия – на 11 юли. На 25 юли е тестът по биология за бакалавърските програми за всички здравни специалности във факултетите по здравни грижи, обществено здраве и Медицинския колеж.
Ако оценката от предварителните изпити удовлетворява кандидатите, те могат да не се явяват на редовната изпитна сесия през юли, но задължително трябва да са подали документи в периода 16-29 юни.
Тази година за улеснение на кандидатите приемът на документи протече в периода от 16 до 29 юни по три начина едновременно – за първи път бе въведено електронното подаване на документи, провеждаше се традиционен прием в кандидатстудентските бюра в цялата страна и на място в университета. Общият брой кандидат-студенти за специалност „Медицина“, ОКС „Магистър“ и за останалите 8 здравни специалности, ОКС „Бакалавър“, е 860, от които 217 са подали документи по електронен път, 270 – в кандидатстудентските бюра в страната и 372 – на място в Ректората.
На първия конкурсен изпит по биология на 2 юли за специалност „Медицина“ ще се явят общо 430 кандидати, от които мъжете са 149, а жените – 281. Това означава, че за 90 места по медицина, обучение по държавна поръчка, ще се състезават 5 кандидати.
На фона на задълбочаващата се демографска криза и недостигът на кандидат-студенти на национално ниво, МУ-Плевен се радва на стабилен интерес от страна на желаещите да изучават медицина или друга здравна специалност. За целта, висшето училище организира допълнителен прием на кандидатстудентски документи специално за бакалавърските специалности, който ще се проведе от 17 до 21 юли.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: