В Кнежа завърши седмото издание на фестивала „Звезден прах”

30.06.2014 13:47

30.06.kneja1

Завърши и тазгодишното издание на Международния северен фестивал на аматьорските театри„Звезден прах” – Кнежа. С тържествена церемония бе сложен финалът на седмия форум, в който взеха участие театрални групи от България, Сърбия, Русия и Италия.

30.06.kneja2
В продължение на една седмица жителите и гостите на града имаха възможността да се наслаждават на театрални постановки и концерти. Самите участници във фестивала, от своя страна, взеха активно участие както на сцената, поставяйки своите представления, така и извън нея – с участието си в творческите работилници. Тази година акцентът беше именно върху творческите работилници, които се провеждаха всеки ден от 10.30 до 17 ч. и бяха организирани в десет направления. Така съвременният непрофесионален театър получи подкрепата, от която има нужда.

30.06.kneja3
Театралите работиха върху актьорски техники и пантомима, сценичен грим и театрална маска, сценична реч. Накрая всеки един от тях получи сертификат и диплома за участие. На отличените участници във фестивала бяха раздадени специални награди и плакети.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: