Малчуганите от ФК „Гунди” триумфираха на турнир в Елена

27.06.2014 17:11

27.06.gundi2

По покана на Община Елена, Зоналният съвет на БФС във Велико Търново и ФК „Чумерна” – Елена в планинския град се проведе Втори детски турнир по футбол в памет на спортния педагог Петко Антонов. В надпреварата взеха участие шест отбора, сред които и плевенският “Гунди” с треньор Сотир Пецанов. Съставите играха по системата “Бергер” за излъчване на победител – първо в групова фаза, а след това първият в групата си тим срещна втория от другата група за излъчване на финалист.
Изключително оспорвани бяха полуфиналните срещи, решени с дузпи, както и тези за разпределяне на първите четири места. На полуфиналите отборът на „Гунди” – Плевен победи с дузпи с 5:4 домакините от „Чумерна”, а „Етър” – Велико Търново по същия начин, но с резултат 4:2, спря отбора на „Янтра 19” – Габрово.
Много оспорван беше и финалът. Тимът на „Етър” поведе с 1:0, но в последната минута допусна изравнителен гол и плевенчани трябваше да се доказват с изпълнения от бялата точка. От нея възпитаниците на Сотир Пецанов бяха по-добрият тим и с 6:5 спечелиха златните медали.
Кметът на Елена Дилян Млъзев връчи купи и медали на призьорите и закри състезанието. Възпоменателен медал получи и всяко дете, участвало в турнира. Бяха раздадени и куп индивидуални награди. Сред отличените бе и възпитаникът на плевенската школа Илия Тенев, който бе провъзгласен за голмайстор на турнира.

27.06.gundi1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: