Съдът остави в ареста зам.-кмета Алексей Зелов

27.06.2014 16:31

27.06.zelov

Днес състав на Плевенски окръжен съд потвърди взетата спрямо обвиняемия зам.-кмет на Община Плевен Алексей Зелов мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Производството е образувано по искане на защитника на Зелов за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека. Съдът е счел, че така депозираното искане е неоснователно и че изводът за наличие на обосновано предположение относно авторството на престъплението не се променя и към настоящия момент. Ще припомним, че зам-кметът бе задържан на 22 април при вземане на подкуп в размер на 4000 лв.
Според Темида, не е отпаднала реалната опасност обвиняемият да се укрие. Алексей Зелов е обвинен в извършване на престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и глоба до двадесет хиляди лева. Според настоящия състав на Плевенския окръжен съд, е налице реална опасност при вземане на по-лека мярка за неотклонение по отношение на Зелов той, с оглед на заеманата от него ръководна длъжност в Община Плевен, както и с оглед на обстоятелството, че не е отстранен от тази длъжност, да осуети разкриването на обективната истина по делото.
Определението на Окръжен съд – Плевен може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок, считано от днес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: