Роми пребиха любовна двойка, блудстват с момичето

25.06.2014 10:54

Срешу три лица от ромски произход, единият от които непълнолетен, е повдигнала обвинение Окръжна прокуратура. Става въпрос за 3 тежки умишлени престъпления: грабеж, блудство и опит за незаконно проникване в чуждо имущество, стана ясно днес на пресконферецията на окръжния прокурор Иво Радев и шефа на МВР-Плевен главен инспектор Йордан Каменов.

ivo
На 19 юни в полунощ, двойка влюбени от съседно на Плевен село, след романтична вечеря, спрели колата си на крайградската улица „Осъм” и се отдали на любовни ласки. Интимните им прегръдки обаче са прекъснати от трима подпийнали роми, които разбиват стъклата на колата и през багажника измъкват насила голите младежи, разказа пред журналристи наблюдаващият случая прокурор Николай Пачевски. Последните им предлагат доброволно всичко, което е в тях – телефони, пари, бижута, но рецидивистите започват жестоко да ги бият и да блудстват с момичето. Все пак двойката успява да се измъкне от мелето и да се скрие в частен дом наблизо. Стопанинът на дома, също от ромски произход, подава веднага сигнал на 112 и спешната намеса на полицията предотвратява нови агресивни действия на пийналите роми.
Извършители и потърпевши не са се познавали, така че не става въпрос за някакво лично отмъщение, стана ясно на пресконференцията. Ромите са задържани с постоянна мярка. Двама от тях ги очакват присъди от 3 до 10 години, а третият – от 5 до 15.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: