Домакини сме на Третия международен фестивал за маримба и ударни инструменти

25.06.2014 15:04

25.06.marimba

От 2 до 7 юли Плевен ще бъде домакин на Третия международен фестивал за маримба и ударни инструменти. Това съобщиха днес в пресклуба на БТА неговите организатори – ръководителите на Перкусионен ансамбъл „Акцент“ при НУИ „Панайот Пипков“ Августина и Симеон Серафимови. Стартът на събитието ще бъде даден в 19.30 ч. в двора на Регионалния исторически музей с концерт на „Акцент“, танцьори от Музикалното училище, а също така участие ще вземат изпълнителите от Ансамбъл „Тайм“ при НМУ „Любомир Пипков“. Час преди това е предвиден уъркшоп, в който плевенски деца ще могат да се докоснат до магията на перкусиите заедно с изпълнители от „Акцент“.
Тази година желание за участие в майсторските класове по време на фестивала са заявили над 20 човека, както от България, така също и от Турция, Франция и Тайван. Лектори ще бъдат изявени инструменталисти, като американците Майкъл Бърит и Дейвид Фридман, французинът Жан-Батист Льоклер, Свет Стоянов, Василена Серафимова и джаз пианистът Тома Енко, композиторът Патрик Цимерли.
В програмата на фестивала са включени и поредица концерти, като с изключение на проявата за старта на музикалния форум, останалите ще се проведат в зала „Божко Шойков“ на НУИ „Панайот Пипков“. Началният им час е 19 ч., като в тях ще се изявят лекторите, а на заключителния концерт и участниците в майсторските класове.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: