Успешна една година управление отчете Илиян Йончев

23.06.2014 17:11

23.06.otchet

Отчет за свършеното през първата година от назначаването му като областен управител направи днес пред медиите областният управител Илиян Йончев. Той не скри, че по част от проектите, по които е работила Областта, е заварил забавяне, но сега всичко е коригирано и се движи по план. Сред значимите успехи през тази една година той открои старта на изграждането на Факултета по фармация към МУ – Плевен, големия ремонт на Спортното училище, както и този на спортната зала на Медицинския. Йончев изрази задоволство и от отпуснатите средства в размер на 2 млн. лв. за проектирането на нова многофункционална спортна зала в Плевен и в тази връзка сподели, че когато тя стане факт, ще се пристъпи към разрушаването на бетонните колони на започнатата, но недовършена зала в началото на „Кайлъка“. Както самият той отбеляза, мястото там е достатъчно атрактивно, може да бъде облагородено, като има немалко идеи в какво може да бъде превърнат пустеещият терен.
Илиян Йончев се спря подробно на свършеното в „Кайлъка“, като не скри слабостта си към парка. Губернаторът припомни за мащабната акция по почистването на едно от любимите места за отдих на плевенчани и заяви, че днес паркът определено изглежда много по-приветлив, отколкото преди една година. Той допълни, че роля за това имат и наемателите там, които съвестно се грижат за поддръжката на прилежащите им терени.
Сред акцентите в отчета бе и надигналото се обществено недоволство в Телиш във връзка с планираното изграждане на бежански лагер на територията на бившето военно поделение там. Както посочи областният, вместо сирийски бежанци, сега там ще има завод за отглеждане на гъби, като в производството ще бъдат инвестирани 85 милиона лева за 5 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: