Рататуй и басмати представиха на кулинарни изложения в Ставерци и Ореховица
В събота и неделя в Ставерци и Ореховица се проведоха първите кулинарни изложения в изпълнение на Дейност 2 по проект „Заедно за по-добро бъдеще“. В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Ставерци и ОУ “Христо Смирненски“ – Ореховица функционираха ателиета по готварство, в които учениците се запознаха със спецификата на осем от най-известните кухни в света и приготвяне на различни национални и интернационални ястия в рамките на ателиетата. Ателиетата по готварство включват и провеждане на обучение по карвинг за децата от 7-ми и 8-ми клас от двете училища.
По време на първите четири кулинарни изложения учениците, с помощта на Николай Стоянов – експерт в ателие по готварство, представиха следните кухни: италианска, чрез представяне на пица, лазаня и канелони; индийска, чрез представяне на чапати, басмати и ладу; френска, чрез представяне на рататуй, крекери и профитроли и турска кухня, чрез представяне на кебап, салата от булгур и кадаиф.
По време на кулинарните изложения беше представен и раздаден на присъстващите сборник „Избрани рецепти“, издаден в изпълнение на Дейност 2 по проекта.
НАЙ-НОВИ:
- Преди 40 години: на 20 април Христо Проданов покорява Еверест
- Постоянен арест за 15-годишната, опитала да убие майка си в Горни Дъбник
- Днес е Акатистна събота, почитаме Света Богородица
- Времето в Плевен: предимно облачно, максималните температури ще са между 14° и 16°
- Днес отбелязваме 148 години от Априлското въстание
- 20 април – Международен ден на свободния печат
- Плевен посреща Великден с разнообразна програма
- В Гулянци започна подготовката за Великденските празници - снимки
- България на 4 колела: съвети за безпроблемно пътуване и спестяване на пари
- Възможности за партньорски проекти в културата обсъждаха на среща в Плевен