Наш боксьор със сребро от Държавното първенство за младежи

20.06.2014 12:05

20.06.box

Плевенският боксьор Александър Георгиев спечели сребърен медал във втория кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс за младежи, домакин на което бе Хасково, информира plevensport.eu. В най-тежката категория (над 91 кг) представителят на БК Мизия 80 (Плевен) имаше късмет при жребия и почиваше в четвъртфиналите, а в полуфиналите се изправи срещу перничанина Кирил Илиев. Георгиев се разправи със своя опонент, като го победи с технически нокаут в първия рунд. Във финалния бой плевенчанинът не можа да се противопостави на национала Ангел Ангелов, наричан „Мечката от Самоков“, и отстъпи след дисквалификация в третия рунд.
Още двама плевенски бойци се качиха на ринга в зала „Дружба“ в Хасково. Пети в категория до 69 кг завърши боксьорът на Мизия 80 Илиян Колев. Той отстрани в предварителния кръг Вардан Саруханян от Славия с победа по точки с 3:0. В четвъртфиналите Колев загуби от бъдещия финалист Роберт Чамасанян (Ботев Пловдив) също по точки с 1:2. Шампион в категорията стана Хасан Наджибов от БК Априлец, който се наложи в решителния двубой за титлата над Чамасанян с 3:0.
Иво Стоянов от плевенския БК Мизия 80 остана извън призовите места в категорията си до 75 кг, след като в елиминационния първи кръг загуби от Георги Николов от Русе по точки с 0:3. Титлата тук грабна Николай Чавдаров от БК Тайсън (Благоевград), който спечели златото след успех във финала по точки с 3:0 над Николай Асенов от БК Левски София Запад.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: