Роберт Абрашев представи талантлива млада плевенчанка на международен фестивал в Полша

20.06.2014 8:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Плевенският музикант Роберт Абрашев бе поканен като почетен гост на XII международен музикален фестивал в Подулани, Полша, провел се на 14 и 15 юни. Абрашев е лауреат на голямата награда „Гран при” от шестото му издание през 2008 г. Той закри полския фестивал с концерт, като поздрав към участниците от Украйна, Полша и др., който бе първият такъв от турнето му „25 години на сцена”. А на гала вечерта Роберт свири с популярната полска кънтри-група „Кънтри ленд”.
На фестивала музикантът представи талантливата ни 14-годишна незряща народна изпълнителка Теодора Бориславова, като продуцент на първото й международно участие. Трети канал на Краковската телевизия засне концерта на Роберт и интервю с двамата български изпълнители.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Теодора е вторият плевенски участник в полския международен форум след Роберт Абрашев, достойно представила града и страната ни. Тя бе наградена с трета награда „Бронзова статуетка Подулани” от тазгодишния фестивал. Роберт Абрашев споделя, че са важни както семейството, насочило я към магията, наречена музика, така и фолклорната среда, доразвила таланта й в лицето на Ансамбъл „Нашенчета”, в който пее и накрая подадената ръка в подходящия момент в изкачването нагоре по музикалната стълбица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: