ОбС – Плевен ще гласува отпускането на финансова помощ за пострадалите от наводненията общини

20.06.2014 16:35

20.06.bedstvie

Съболезнователен адрес до кмета на Община Варна, Иван Портних, е изпратило ръководството на Община Плевен по повод трагедията в морската столица, отнела живота на мнозина. Това информира на извънредна пресконференция днес кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. „С дълбоко съпричастие се присъединяваме към скръбта на семействата, загубили своите близки в наводненията. В тези нелеки дни не само мислено сме с вас, съпреживявайки тежкия момент, а и с готовността си да окажем помощ и съдействие при справяне с това сериозно изпитание. Приемете уверенията ни, че в лицето на Община Плевен имате стабилен партньор и поддръжник, на когото винаги можете да разчитате“, се казва в съболезнователния адрес.
В тази връзка проф. Стойков, че до 23 юни, който е обявен за ден на национален траур, са отменени всички общински мероприятия. Също така, на редовната общинска сесия на местния парламент на 26 юни ще бъде внесено допълнително предложение за оказване на финансова помощ на общините, пострадали от наводненията.
В пресконференцията участва и депутатът от ГЕРБ Владислав Николов, който сподели, че вече е разговарял с част от плевенските си колеги, като заедно те ще съберат пари и също ще се включат в кампанията в помощ на пострадалите от бедствието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: