„Първа копка” на новия Факултет по фармация към Медицинския университет!

17.06.2014 12:26

Днес с официална церемония бе даден официален старт на изграждането на новата учебна сграда за Факултет по фармация към Медицинския университет. „Първата копка” направиха проф. Анелия Клисарова, министър на образованието и науката и проф. Славчо Томов, ректор на МУ-Плевен. Официални гости на събитието бяха доц. Мария Фъртунова, директор на Дирекция „Висше образование” към МОН и член на Съвета на настоятелите на университета от квотата на министерството; проф. Иван Черноземски, директор на Международна изследователска фондация „Хасуми” и също член на настоятелството; Илиян Йончев, областен управител на област Плевен; проф. Димитър Стойков, кмет на Община Плевен, почетният ректор проф. Григор Горчев, членовете на Ръководството на МУ-Плевен, преподаватели и студенти.

farma
Като едно от най-значимите събития в историята на висшето учебно заведение в Плевен определи проф. Томов започнатото начинание. Бъдещият факултет ще подготвя кадри не само за работа в аптечните заведения, а и във фарчацефничната промишленост.
Припомняме, че след проведена процедура по Закона за обществените поръчки фирмата изпълнител, която спечели реализирането на проекта, е ДЗЗД „Стройфарм 2014” Консорциум със срок на изпълнение 6 месеца. Ръководството на висшето училище избра новата локация за изграждане на учебния корпус на Факултета по фармация след породилата се обществена реакция на гражданите от ул. „Москва”, както и въз основа на експертното мнение на Камарата и Съюза на архитектите в България. Предвид съществуващото застрояване в университетския комплекс, като единствено и най-подходящо място за ситуиране на новата сграда се открои площта на спортната площадка, разположена в северозападната част по протежение на бул. „Христо Ботев”.
Медицински университет – Плевен получи финансови средства на стойност 3,8 млн. лв. за реализиране на проекта „Изграждане на нов учебен корпус за разкриване на Факултет по фармация” по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

farma1 farma2 farma3 farma4 farma5 farma6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: