Плевенчанка стана балкански шампион по карате

17.06.2014 15:37

На 14 и 15 юни в турския град Истанбул се проведе 19-тото Балканско първенство по карате за деца (родени от 2000 до 2003 година). Участваха 10 държави: Гърция, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Албания, Турция и България. Официалното откриване на първенството направи новоизбраният президент на Балканската Карате Федерация – Алексей Петров – президент и на Българската Национална Федерация Карате, с кратко приветствие към 700-те каратеки, гости, съдии и делегати.

Balkan
Каратеките мериха сили в 2 дисциплини – ката и кумите – индивидуално и отборно. Българският Национален отбор извоюва 3 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала, с което осигуриха 4-то място на България в крайното комплексно класиране по медали от първенството. За гордост на Плевенския Клуб Бойни Изкуства „Петромакс” трима от неговите възпитаници участваха в първенството – двама от които възпитаници и на СУ„Георги Бенковски” – Плевен със спорт карате. Балкански шампион на дисциплина кумите индивидуално в категория до 54 кг. стана Ивет Горанова. Ивет мери сили с 18 състезателки в категорията си и изигра 5 срещи: 1-ва среща печели срещу състезател на Черна Гора, 2-ра среща с опонент от Турция побеждава с 2 на 0; трета среща със състезателка на Сръбския Национален отбор – Ивет печели с 4 на 0. Полуфинал и финална среща Ивет играе с представителки на Турция: Арзу Фирдевз и Демертюрк Гюлсен, които надвива безапелационно с резултати 9 на 0 и 10 на 0.
Част от подготовката на Ивет за Балканското се явиха престижните турнири: Турция Опън 2014, Харватска Опън 2014, Чачак – Международен Турнир „Златен Пояс” 2014, на които също златното момиче на Петромакс срази опонентите си и се зави с трибагреника, докато я окичваха с поредния златен медал – кумите индивидуално.
Съотборниците й Станислав Цанов и Теодор Димитров също се представиха достойно. Цанов се класира на 5-то място в категория до 57 кг. Димитров играе 2 срещи, първата бие опонент от Сърбия, а втората губи от домакините с една точка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: