12 години успешно сътрудничество между СКШ „Плевен 21“ и ЦДГ „Чучулига“

16.06.2014 13:29

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 5 юни, за дванадесета поредна година, най-малките привърженици на шахматната игра в Плевен изиграха турнир пред погледите на своите родители. Децата от 4-та група на Централата и Филиала на детското заведение демонстрираха шахматните си умения, ръководени от своята първа треньорка – директорката Венета Лукова.
През учебната 2013/2014 година малчуганите усвояваха тайните на древната игра в директорския кабинет, посещавайки близо 30 занимания.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
От 2002 година насам, ЦДГ 6 се води като „най-шахматната“ детска градина в града, в която се предоставя безплатно обучение на желаещите да направят първите си стъпки в шаха. В края на всяка учебна година по традиция СКШ „Плевен 21“ приема малките шахматисти в клуба си на бул „Скобелев“ 20 и организира за тях мини-турнир на детската градина.
Надпреварата започна в 17,30 часа и продължи до 20,00 часа, когато станаха известни победителите.Децата изиграха по 3 партии, разделени в 4 групи, отделно момичета и отделно момчета. Главен съдия на срещите беше мс Христинка Илиева, а нейни помощници – Валентин Митев и Захари Иванов,10-годишни състезатели на плевенския клуб и бивши възпитаници на г-жа Лукова. Победителите бяха убедителни. С по 3 точки в групите си първи се класираха Атанас Василев от Централната и Теодора Димитрова от Филиал. В другите 2 групи първото място с по 2,5 точки заеха Иван Димитров от Централната и Дария Георгиева от Филиала.
Всички участници бяха наградени с грамоти и специални завети, написани от директорката Венета Лукова, в които тя ги насърчава да продължават да обичат шахматната игра и да се усъвършенстват в нея.
Безспорен факт вече 12 години е успешното сътрудничество между СКШ „Плевен 21“ и ЦДГ „Чучулига“. Голяма част от елитните състезатели на плевенския клуб са се обучавали именно в това детско учебно заведение, където цари много добра „шахматна атмосфера“. Затова в края на турнира треньорката изказа благодарност към директорката и покани всички желаещи деца да се включат в лятното шахматно училище, което стартира в началото на юни. През цялата ваканция на децата ще се предостави възможност да участват в интересни занимания, тренировки и надпревари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: