С много настроение започнаха Летните ваканционни дни в ЦРД

16.06.2014 12:13

16.06.crd1

С изпълнение на стихотворението „Аз съм българче“ от малката Иванина тази сутрин пред Центъра за работа с деца бяха открити традиционните Летни ваканционни дни. Те са организирани от Община Плевен, ЦРД, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и Ученическата спортна школа. Летните ваканционни дни ще продължат до 31 юли, като заниманията са всеки работен ден от 9.30 до 12.30 ч. В тях могат да се включат всички деца от начален и среден курс на плевенските училища, като участието е безплатно.

16.06.crd2
Малчуганите и техните родители, събрали се пред сградата на ЦРД, бяха приветствани от неговия директор Йорданка Крумова, която представи екипа, който през това лято ще се занимава с плевенските малчугани. Сутрин от 9.30 до 10.30 ч. забавните спортни игри ще бъдат водени от Ваня Атанасова от УСШ, а също навън ще се провеждат и скаутските игри, водени от Линка Михова. От 1 юли пък започват занятията по спортно ориентиране, които ще са под ръководството на Николай Стоев.

16.06.crd3
След това заниманията по интереси ще продължат в сградата на ЦРД. Нина Спасова ще бъде ръководител на „Сцена на талантите“, Христо Атанасов ще води ателието по живопис, а Вяра Савова ще предложи на малките плевенски художници да се включат в Летен пленер в Градската градина. Даниела Вълова от ЦУТНТ – Плевен ще потопи децата в необятния свят на „Вълшебната ножичка“, Тодорка Игнатова ще бъде ръководител на клуб „Интересна математика“, а Клаида Дойчинова – на „Жива екология“.

16.06.crd4
Традиционно, народните танци ще бъдат под ръководството на Огнян Летов, на когото ще помага и Жечко Ангелов, а по-късно към екипа ще се присъедини и Цветомир Диков. Уроците по модерен балет и хип-хоп ще води Венцислав Петков, начело на един от любимите на децата кръжоци по „Лего“ конструиране застава Мариета Иванова, а с малките шахматисти ще се занимава Христинка Илиева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: