Лошата материална база попречи на плевенските гребци да се преборят за медали на шампионата в Пловдив

16.06.2014 16:12

16.06.burq

От 10 до 14 юни на гребния канал в Пловдив се проведе Държавният индивидуален шампионат по академично гребане, в който участие взеха и плевенските гребци от Гребен клуб „Буря“. Нашите участници не са успели да завоюват медали, но са се представили достойно, информират от клуба. Сред причините за липсата на отличия от „Буря“ посочват недостатъчната работа на вода поради лошите метеорологични условия, ранното провеждане на шампионата – по време на матури и приключване на годината и не на последно място – лошата материална база.
От клуба споделят, че Министерството на младежта и спорта промени регламента за разпределяне на средствата, които клубовете са изхарчили през 2013 г. и се раздаваха през федерациите и до този момент „Буря“ не е получил нито лев. Забавят се и средствата, отпускани от Община Плевен и макар, че те са само около 1/5 от бюджета на клуба, допълнително затрудняват дейността по подготовката, посочват оттам, допълвайки, че разчитат основно на приятели и на родителите на малките гребци за организацията на лагерите.
От 7 юли започва Държавният отборен шампионат в Пловдив, като от ГК „Буря“ изразяват надежда да намерят средства за лагер на язовир „Сопот“ и апелират към своите приятели за подкрепа.
Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: