Висока класа демонстрираха днес пилотите на пистата край Долна Митрополия

14.06.2014 20:33

14.06.moto

Страхотно майсторство показаха пилотите в първия ден от Гран при на България, което е втори кръг от Европейския шампионат Супермото, трети кръг от Източноевропейския шампионат на писта, както и втори кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на писта – затворен маршрут, пише sportal.bg. Въпреки че в близките градове около Плевен вали дъжд, нито капка на падна на трасето Долна Митрополия и участниците можеха да използват максимално потенциала на своите машини, за да си осигурят по-челно място в стартовата решетка за утрешните финали.
В клас SM65 + SM85 от шампионата Супермото, пръв ще стартира българинът Хакан Халми (КТМ), който успя да изпревари в квалификациите братята Ончу (Турция). Те показаха по-добро каране в свободните тренировки, но Халми, бурно подкрепян от зрителите, успя да вземе най-важния старт до този момент – квалификацията. В клас ОPEN + SМ3 квалификацията спечели Александър Георгиев (КТМ). В клас Superstock 1000 от надпреварата в шампионата на писта Красен Кънчев (БМВ) се възползва от отсъствието на фаворита Мартин Чой и ще стартира от първа позиция в утрешното състезание. В клас SSP челната позиция в квалификациите завоюва сърбинът Ненад Стоянович (Ямаха); В клас SBKS1000 първата позиция е за Ненко Стаменов (БМВ), а в клас SBKS600 квалификацията спечели Пламен Петров (Кавазаки).
Общо 80 мотоциклетисти ще вземат участие в Гран при България, а при автомобилистите състезателите са 35, разделени в три различни категории. В клас „Спорт“ първата тренировка спечели Мирослав Йотов (Тойота Корола); в клас „Туринг“ най-добро време до момента даде Ангел Григорчев (Рено Клио), а в клас „Макси“ пръв е Пламен Камбуров с Митцубиши Ево 9, който остави след себе си утвърдени имена като Илия Царски и Румен Дунев. Гран при България по мотоциклетизъм и шампионатът при автомобилите на писта продължава утре с финалите в различните класове и групи, като официалното откриване ще бъде в 10:30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: