Малките приятели на армията от Белене се запознаха с емблематичния „Калашников“

13.06.2014 14:14

13.06.belene1

Вчера във военно формирование 28880 – Белене се проведе последното за тази учебна година занятие с учениците от клуб „Приятели на армията”. Занятието бе на полигона на военното формирование, където учениците се запознаха с основните видове въоръжение в Българската армия и в частност с устройството и функционалните характеристики на автомат „Калашников”.

13.06.belene2
Капитан Даниел Маринов разясни на участниците начина на действие на въоръжението и обясни предпазните мерки, които трябва да се спазват, като наблегна на факта, че оръжията са изключително опасни и използването им изисква голяма отговорност. Учениците се запознаха с начина за разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и съгласно напътствията и указанията на военнослужещи от формированието упражниха стрелба с халосни патрони.
С огромно внимание и нескрит интерес децата слушаха обучаващите ги военнослужещи. В края на срещата те не пропуснаха да благодарят и да отбележат, че с нетърпение очакват занятията на клуба през следващата учебна година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: