Децата от Пордим представиха достойно областта в надпреварата „Защита при бедствия, аварии и катастрофи”

13.06.2014 15:18

SAMSUNG CAMERA PICTURES

На 11 и 12 юни в Монтана се проведе ХІІ национално ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи”, организирано от МВР и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. В изключително оспорвано състезание взеха участие 112 ученици от 28 области в страната. От Плевенска област участва отборът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пордим – областен първенец за 2014 г. в състав: Славена Александрова – VІ клас, капитан; Радослав Недялков – VІІ клас, Йордан Камарашки – VІІ клас и Екатерина Цонева – VІ клас с ръководител Цветанка Димитрова.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Състезанието се проведе в два етапа: теоретичен на 11 юни и практически на 12 юни. Участниците демонстрираха умения и знания за екипна работа, съобразителност и самообладание по време на природни бедствия (земетресение и наводнение), промишлени аварии, осигуряване на безопасност на населението при замърсяване с отровни и радиоактивни вещества, правилно съхраняване на хранителни продукти, херметизация на помещения, ликвидиране на огнище на пожар и даване на първа помощ на пострадали при обгазяване и такива, получили травми и наранявания.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Отборът на Плевенска област се класира на седмо място, като събра 244 точки – на 20.5 точки разлика от класиралия се на първо място отбор на област Кърджали и на 9.5 точки разлика от област Монтана, класирали се на трето място.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

#тагове:

НАЙ-НОВИ: