Тенис от висока класа видяха плевенските фенове на кортовете в „Кайлъка“

12.06.2014 13:58

12.06.tenis1

С високото ниво на игра ще се запомни тенис турнирът за наградите на „Avon“ в Плевен, провел се преди дни на кортовете в „Кайлъка“. В първия ден от турнира на корта излязоха тенисисти от групите мъже 18-35, мъже 45+ и жени. При мъжете 18-35 до финал достигнаха Антон Цветков и Найден Жеков. След много оспорван първи сет завършил с тайбрек и крайното 7:6, Цветков успя да пречупи своя противник и да спечели и втория сет с резултат 6:1, а с това и мача. Това е втора титла за Антон Цветков от турнирите на лигата и сериозна заявка за финалния мастърс.

12.06.tenis2
При дамите, след изиграване на груповата фаза, за финал се класираха Стефка Бончева и Анелия Тенева. Това беше повторение на финала от миналата година, когато двете тенисистки отново се изправиха една срещу друга. Тенева успя да защити титлата си, като победи с крайното 9:4. При мъжете 45+, победител е Габор Такач, след като на финала успя да победи Кирил Стоянов в два сета с крайното 5:3, 4:2.
Във втория ден по програма трябваше да играят групите мъже 35+, мъже 55+ и престижната Мастърс група. При мъжете 35+, титлата спечели Борис Монов. На финала той трябваше да играе с Асен Бояджиев, но травма спря Бояджиев и така Монов спечели мача без игра. При мъжете 55+, новият епизод на сагата „Запрянов срещу Ангелов“ завърши с пореден успех за Запрянов с крайното 9:7.
Мастърс групата предложи тенис от висока класа. На фаза полуфинал се оформиха следните полуфинални сблъсъци – Даниел Шопов срещу Милен Димитров и Любомир Маринов срещу Васил Тодоров. В долната част на схемата Шопов и Димитров започнаха страхотно мача си, но здравословни проблеми спряха Димитров – лекарска забрана бе причината за прекратяване на мача при резултат 7:6 за Шопов и служебна победа за него. В другия полуфинал Любомир Маринов победи Васил Тодоров и спечели с крайното 9:3.

12.06.tenis3
А на финала – страхотно представяне и категорична победа за Шопов с крайното 9:2, който защити титлата си от турнира в Плевен през миналата година. В края на деня бе и церемонията по награждаването. Председателят на ТК „Плевен-90“ – Тодор Бешевишки, любезно награди призьорите с купи и награди, предоставени от „Avon“.
Текст и снимки: KAI Национална тенис лига

#тагове:

НАЙ-НОВИ: