Обявиха четвъртото издание на Фестивала „Мизия танцува“

11.06.2014 11:16

11.06.miziq1

Вече стартира записването за участие в четвъртото издание на Националния фестивал на клубовете за народни хора „Мизия танцува“ 2014. Това информираха организаторите на мащабния форум Олга и Минко Мустакови – ръководители на ФТК „Българско хоро“ – Плевен. Фестивалът ще се проведе навръх Деня на будителите – 1 ноември, а заявки за участие се приемат до 27 октомври включително.

11.06.miziq2
Участниците ще се съревновават в две групи – с до 30 и с над 31 участници, като в тях за цялостно представяне ще бъдат връчени първа, втора и трета награда. Също така, по традиция, организаторите ще дадат призове за „Най-оригинално представено хоро“, „Най-атрактивна група“, „Най-стилна група“, „Най-артистична група“. По регламент в рамките на шест минути съставите ще представят по две хора, като едното е по избор, а другото задължително от Северняшката област. Съответно ще има и специална награда за „Най-добро изпълнение на хоро от Северняшката област“.
Критериите за оценяване ще бъдат оригиналност при представяне на хорото, артистичност и емоционалност, оригиналност на изпълнението, стил и характер, както и техничност.
Снимки: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: