АБВ вече има свой съветник в местния парламент в Плевен

10.06.2014 14:57

10.06.abv1

АБВ продължава да се разширява, като към движението се присъединяват областното ръководство и пет общински структури на партия „Български социалдемократи“ – в Червен бряг, Долни Дъбник, Искър, Никопол и Долна Митрополия, общинската структура на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ в Белене, както и общинският съветник от БСП в Плевен Иван Дачев. Това информира на пресконференция днес областният координатор на АБВ за Плевенско Цветан Антов.
Областният председател на „Български социалдемократи“, Цветелин Христов, отбеляза, че това решение става факт не само с оглед на моментната ситуация, но и като част от следването на завета на д-р Петър Дертлиев за обединение на всички социалдемократи под един покрив. На предстоящите форуми на социалдемократическите партии аз призовавам всички наши приятели и колеги да помислят отново за завета на д-р Дертлиев, подчерта той. Емил Беев, общински координатор на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, пък сподели, че партията минава в редиците на АБВ, тъй като, по думите му, там има по-голяма перспектива в бъдеще.

10.06.abv2
Старейшината от БСП в плевенския местен парламент, Иван Дачев, отбеляза, че преминаването му в АБВ едва ли е изненада за някого и просто е било въпрос на формалност. Взех решението да стана част от АБВ още при учредяването на движението, докато стъпката да напусна БСП далеч не бе лесна, каза журналистът, допълвайки, че е член на партията от 1988 г. Той изтъкна, че е загубил надежда за положителни промени в столетницата, като според него дори оставката на Станишев не може да реши проблемите вляво. Причината е, че около него има един кръг, който няма да позволи нови млади хора да поемат ръководството на БСП, обясни Дачев.
Главният редактор на „БГ Север“ не скри, че е разочарован и от ръководството на БСП в община Плевен, но не така стоят нещата в групата на социалистите в Общинския съвет. Смея да заявя, че с колегите работим много добре, имаме един много диалогичен председател и винаги сме били единни за важните за Плевен решения, посочи Иван Дачев. Колкото до въпроса дали ще напусне ОбС, Дачев сподели, че това няма да се случи. „Член съм на две постоянни, две специализирани комисии и два обществени съвета. От началото на мандата нямам нито едно отсъствие от сесия или заседание на комисия и мисля, че съм бил достатъчно ангажиран в тяхната работа“, отбеляза той. Като втора причина да не напусне местния парламент, Иван Дачев отбеляза факта, че много от хората, гласували за листата на БСП, са го направили и заради него самия. Беше ясно, че БСП ще вкара между 7 и 8 съветници и мои приятели сериозно се потрудиха бройката да е осем, изтъкна той.
Иван Дачев не скри, че е готов за диалог с колегите си от групата на БСП в ОбС във връзка с неговото бъдеще. Нямам притеснения, ако остана в групата, макар и вече не като член на БСП, а също така за мен няма да е проблем ако стана независим съветник, ако бъде взето такова решение, заяви Дачев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: