Децата на „Спартак“ обърнаха „Ботев“ (Враца) в първия осминафинал от Държавното първенство

08.06.2014 9:16

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Детският тим на Спартак (Плевен) направи пълен обрат срещу Ботев (Враца) в първия осминафинален мач от Държавното първенство по футбол за родени след 1999 година, пише plevensport.eu. Възпитаниците на Красимир Гъдулков изиграха две коренно различни полувремена, като до почивката губеха с 0:1. След подновяване на играта малките плевенски футболисти натиснаха здраво своите съперници и след две попадения обърнаха развоя на мача в своя полза – 2:1. Двата гола във вратата на врачани бяха най-малкото с което можеха да си тръгнат гостите, но „синьо-белите“ направиха куп пропуски, които ги лишиха от по-стабилна преднина преди реванша във Враца през следващата седмица.
След двубоя от щабовете и на двата тима изразиха претенции към ръководството на съдийската тройка от Ловеч. Плевенчани претендираха за няколко техни атаки, спрени след несъществуващи засади, както и за картони вдигнати несправедливо на футболисти на Спартак. Според гостите от Ботев пък изравнителното попадение на спартаковци е било след немаркирана засада.
Припомняме, че малките плевенски футболни надежди стигнаха до тази фаза на шампионата, след като завършиха на второ място в подзоновата група, след отбора на ловешкия Литекс. През миналата седмица детският тим на Спартак 1919 разби Монтана с 4:0 в мач бараж за попълване на групата от най-добрите 16 отбора в България в тази възрастова група и по този начин се класира за осминафиналите.
Реваншът между Спартак и Ботев при децата ще се играе на 10 юни (вторник) на стадион „Христо Ботев“ във Враца от 18.00 часа. Според регламента при равенство от двата мача направо се изпълняват дузпи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: