За пример: Община Гулянци с подаръци за малчуганите от всички детски градини

05.06.2014 16:11

5.06.gulqnci1

Община Гулянци подари играчки на децата от всички детски градини по повод Деня на детето – 1 юни. Малчуганите вече са готови за дългите летни игри на открито с нови кофички, лопатки, камиончета. Отделно осемдесет подаръчни комплекта бяха връчени на бъдещите първокласници, завършващи подготвителните групи. Всеки комплект съдържа две образователни книжки, сметало и калъф за принадлежности. Учениците от четвърти клас в общината също бяха наградени за успешното завършване на начален етап на образование с близо 100 книжки, всяка с лично послание от кмета Лъчезар Яков.

5.06.gulqnci2
Инициативата по връчването на подаръци е ежегодна и включва още две кампании. На 15 септември първокласниците също получават книги от Общината. На Коледа децата от детските градини се радват на поредната порция нови играчки.

5.06.gulqnci3
Осигуряването на по-добри условия на живот и развитие на децата в общината е сред приоритетите на местната власт. С грижа за най-малките ежегодно в детските и учебните заведения се извършват ремонти, кандидатства се и се работи по различни проекти. Стараем се да осигурим на децата си добри условия за възпитание и обучение, да подобряваме материалната база, защото това е инвестиция в бъдещето на община Гулянци, казва кметът на общината, Лъчезар Яков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: