НФСБ иска касиране на изборите, сред мотивите е и случаят в Брестовец

04.06.2014 15:19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Партия „Национален фронт за спасение на България” внесе жалба с искане за касиране на изборите за Европейски парламент от 25 май, съобщиха от пресцентъра на партията. Искането е адресирано до институции, които могат да сезират Конституционния съд – Президентство, Министерски съвет, ПГ на ГЕРБ и Главна прокуратура.
Основанията за искане на касиране на изборите са свързани с нарушения на Конституцията на България, Изборния кодекс и Венецианската конвенция. Последната изисква да няма промяна в Избирателния кодекс по-малко от една година преди изборите. В България 29 дена преди изборите беше извършена поредната промяна, заради което вероятно ще претърпим санкции. Основният мотив за искането обаче е масовото купуване на гласове. В жалбата си от партията посочват скандалния случай с контролиране на вота на служителите от мините в Бобов дол, с. Бутан и община Козлодуй, с. Брестовец, Плевенско, и на много други места.
Ще припомним, че сигналът за купуване на гласове в Брестовец бе подаден от  ПП „Атака“ чрез нейния представител Георги Димитров Янков. В сигнала не се сочат конкретни доводи, освен за автомобил марка „Тойота“, маслено зелен цвят, който е бил паркиран в близост до СИК 152400202 – Брестовец.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: