Сирийците, заловени на ферибота в Никопол, се отърваха с условни присъди

03.06.2014 13:04

3.06.siriici

В качеството на обвиняеми по бързото производство са привлечени двама български граждани за престъпление по чл.280, ал.2, т.3 и т.4, във вр. с ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от НК и девет сирийски граждани за престъпление по чл.279, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от НК. Това информират от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен. Ще припомним, че сирийците бяха открити в тайник на микробус на ферибота в Никопол.
По бързото производство е сключено споразумение за решаване на делото в досъдебна фаза между РП – Никопол и всички обвиняеми лица. С определение на РС – Никопол споразумението е одобрено. На всички сирийски граждани е наложено наказание „Лишаване от свобода” за срок от шест месеца, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението му е отложено за срок от 3 години. Наложено е и кумулативно предвиденото наказание глоба в полза на държавата в размер на 100 лева, спрямо осем от тях. Спрямо непълнолетния сирийски гражданин на основание чл.63, т.5 от НК наказанието „Глоба” е заменено с „Обществено порицание”.
На двамата български граждани е наложено наказание „Лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, като спрямо единия същото е отложено на основание чл.66, ал.1 от НК за срок от 3 години. Осъдените сирийски граждани са транспортирани до специализиран дом за временно настаняване на чужденци в квартал „Бусманци“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: