Пъстра програма съпътства Панаирните дни в Гулянци

03.06.2014 8:50

3.06.gulqnci1

За 14-а поредна година в град Гулянци се проведоха Панаирни дни, организирани от Община Гулянци и НЧ „П. Р. Славейков 1923”. По традиция в последните почивни дни на месец май Гулянци празнува. Празнуват младостта, радостта и песента. Повечето от проявите в рамките на майските празници са традиционни и се провеждат още от първото издание на панаира през 2000 г. – Концерт на самодейните колективи и изпълнители при читалището, Събор на народното творчество, Детско утро, Турнир по шахмат, през последните години турнир по тенис на корт.

3.06.gulqnci2
Тази година кметът на общината Лъчезар Яков даде старт на Панаирните дни на 30 май вечерта, след което самодейните колективи и изпълнители при НЧ „П.Р. Славейков” – Гулянци поздравиха жителите и гостите на града с разнообразна музикална програма. Гости на тържественото начало бяха областният управител Илиян Йончев, директорът на ОД на МВР – Плевен Йордан Каменов, началникът на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” Емил Маринов, кметът на Община Никопол Емил Бебенов, общински съветници и кметове на кметства, ръководители на институции и фирми от общината. Кметът на Общината откри Панаирните дни с думите „Общинското ръководство и администрация полагат усилия да направят Гулянци по-привлекателно място за живеене. Използваме възможностите, които дават европейските програми”. Думите на Лъчезар Яков подкрепи и областният управител като подчерта, че Община Гулянци е сред най-дейните в област Плевен.

3.06.gulqnci3
Директорът на СОУ „Христо Смирненски” – Гулянци, Митко Нитов, връчи подарък на домакина по повод празника – картина, нарисувана от преподавателката по изобразително изкуство Тотка Колева и нейните ученици. Последвалата програма на читалището създаде много настроение у гостите и жителите на града с изпълненията на децата от ОДЗ „Незабравка”, певческите и танцовите формации и индивидуалните изпълнения на талантливите деца от Гулянци. Вечерта продължи с концерт на народното трио „Трима” и приятели.

3.06.gulqnci4
Вторият от Панаирните дни – 31 май премина под знака на българския фолклор. Съборът на народното творчество, който е неизменна част от майските празници в Гулянци от 11 години събра над 20 фолклорни колектива от общината и областта, с над 300 певци, танцьори и инструменталисти. Тази година празника премина под мотото „България – част от Балканите, част от Европа, част от Света” и по регламент изпълнителите бяха включили в програмата си по едно изпълнение от фолклора на съседните ни Балкански държави. Изявата продължи до следобедните часове. Всички участници получиха грамоти за участие и сувенир – символ на събора. Паралелно в съботния ден се проведе Турнир по тенис на корт. За настроението на жителите и гостите на града, вечерта на сцената се качиха невероятните певци от Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева, които върнаха публиката назад в годините с концерта „Песните, с които сме израснали”. Млади и стари пяха от сърце неостаряващите български хитове. Програмата продължи с концерт на народната певица Пепи Христозова и танцова формация „Плевен”.

3.06.gulqnci5
Третият панаирен ден донесе много радост и емоции на най-малките с традиционното детско утро „Децата на Гулянци пеят, творят и мечтаят”. На сцената се изявиха талантливите певци, танцьори и рецитатори от детските градини на територията на общината, както и всички деца, желаещи да се представят със свое изпълнение. По повод деня на детето 1 юни специален гост на най-малките бе театър „Палячо”. Всички участници в празника получиха подаръци и лакомства.

3.06.gulqnci6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: