7.9% намаление на преференциалната цена на електроенергията от ТЕЦ – Плевен предлага ДКЕВР

29.05.2014 17:09

29.05.dkevr

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предлага да се намалят преференциалните цени на електрическата енергия, по които общественият доставчик ще изкупува от топлофикационните и заводските централи, най-вече в резултат от намаляване на размера на добавките за преференциалните цени. Предложената преференциална цена на електрическата енергия от 1 юли 2014 г. за „Топлофикация Плевен“ е 203 лева за мегаватчас или понижение от 7,9% спрямо цената от 1 април – 220,33 лева.
По този начин се намаляват разходите, които участват във формирането на цената на енергията, по която НЕК ЕАД в качеството си на обществен доставчик продава електрическа енергия на крайните снабдители за осигуряване потреблението за клиентите на регулирания пазар. С тези изменения на цените се осигурява равнопоставеност между интересите на клиентите, ползващи топлинна енергия и тези, ползващи електрическа енергия.
Докладът ще бъде обсъден на открито заседание на комисията в присъствието на представители на дружества от сектор „Топлоенергетика“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: