Отличиха победителите в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата“ (галерия)

29.05.2014 13:58

29.05.konkurs1

На церемония в атриума на Областна администрация – Плевен днес бяха връчени наградите на победителите в областния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Мероприятието е съвместна инициатива на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, Регионалния инспекторат по образованието – Плевен и областния управител на област Плевен. Отличените деца получиха своите призове от областния управител Илиян Йончев, началника на ОУПБЗН – Плевен комисар Емил Маринов и директора на Центъра за работа с деца в нашия град – Йорданка Крумова. Класиралите се в областния етап продължават участието си в националния тур на конкурса.

29.05.konkurs2
В „С очите си видях бедата“ участват ученици от 6 до 18 години, разпределени в три възрастови групи – от 6 до 9 години, от 10 до 14 години и от 15 до 18 години, които са разделени в три категории, с оглед най-обективно определяне знанията и уменията им, съобразно учебната подготовка, а именно: Първа категория – ученици от всички общообразователни училища и обслужващи звена в системата на МОМН; Втора категория – ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство; Трета категория – ученици от специализирани училища и домове за деца в неравностойно положение.

29.05.konkurs3
При откриването на церемонията комисар Емил Маринов не спести критиката си към РИО на МОН – Плевен. Много от мероприятията, планирани като извънучилищни дейности, трябва да бъдат провеждани основно от РИО, а ние да бъдем просто помощници, посочи той. Комисар Маринов не скри, че в последните години, за жалост, не само че РИО – Плевен не организира конкурса, но и не оказва помощ при реализацията му. В потвърждение на думите си, то изтъкна факта, че на награждаването не присъства нито един представител на Инспектората в Плевен.

29.05.konkurs4

 

29.05.konkurs5

 

29.05.konkurs6

 

29.05.konkurs7

 

29.05.konkurs8

 

29.05.konkurs9

 

29.05.konkurs10

 

29.05.konkurs11

#тагове:

НАЙ-НОВИ: