Проф. Стойков: И ще оперирам, и ще работя в Общината – само да съм жив и здрав

28.05.2014 21:24

28.05.stoykov

Работата на общинската администрация за програмния период е добра и това сочи оценката, дадена на Община Плевен, сподели на днешната извънредна пресконференция кметът проф. Димитър Стойков, посочвайки, че инвестициите в общината за периода 2007-2013 г. са в размер на 188 675 679 лв. Той изтъкна, че 73% от тези инвестиции са за последните две години, докато предишното ръководство е реализирало едва 27%. Или посочено в суми сегашното ръководство на Общината е изпълнило проекти за 137 887 990 лв., конкретизира проф. Стойков.
Кметът посочи, че към момента Общината работи по големи инвестиционни проекти за 117 142 501 лв. „Явно нашите опоненти са много притеснени от това, особено от ремонта на площада. Но нека ги попитам – да не би когато правят ремонти в домовете си да няма шум и пушилка. А най-големите пушилка и шум в момента са точно под прозореца на моя кабинет“, заяви проф. Димитър Стойков. Той изтъкна, че през следващия програмен период сред приоритетните обекти ще бъдат Скобелев парк, междууниверситетският кампус и новият туристически проект „Виа Траяна“, включващ Плевен, Долна Митрополия, Гулянци и Улпия Ескус за около 35 млн. лв.
Проф. Стойков бе категоричен, че плевенският кмет не се е свил, а се бори с всички сили за общината. „Нямам намерение и желание да отида в столицата, а кметският пост за мен не е начин да постигна това. Ако съм искал, щях да го направя отдавна, тъй като съм получил пет сериозни предложения от 1991 г. досега. Смятам да остана в този град. Ще оперирам всяка сутрин и ще работя в Общината, до което време се наложи, стига да съм жив и здрав“, категоричен бе кметът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: