Мартин Митев: Спадът на доверие към БСП в Плевен е заради политическата перверзия, демонстрирана от столетницата тук

26.05.2014 15:57

26.05.izbori

ГЕРБ печели категорично изборите не само в Плевенска област, но и в община Плевен и града, сподели на пресконференция днес депутатът от ГЕРБ и областен лидер на партията, Владислав Николов. По думите му, победата е факт, защото много хора не са се поддали на популизма. Още повече, че това се случва в момент, в който сме в опозиция, в Плевен текат много европроекти, площадът е разкопан, а нашите опоненти постоянно повтарят, че нещата не се вършат както трябва, посочи Николов. Той цитира данни от 100% обработени протоколи, с които разполага ГЕРБ от паралелното преброяване, според които в област Плевен неговата партия е спечелила 19 889 гласа, срещу 17 177 на БСП или 26.83 срещу 23.17%. Трета политическа сила в областта е „България без цензура“ с 15.03% или 11 139 гласа.
Народният представител обърна специално внимание върху представянето на партията на Бареков в Плевенско, за която, както той отбеляза, никой не знае как се финансира и как така събира толкова много гласове в определени секции. Като примери той посочи Червен бряг, Левски, Буковлък, Славяново, секции в ЛВТ и СОУ „Анастасия Димитрова“ в Плевен.
От своя страна общинският председател на ГЕРБ, Мартин Митев, се спря подробно върху данните за общината и град Плевен. Той изтъкна, че ГЕРБ бие БСП в община Плевен с около 4 000 гласа или 12 029 срещу 7 886 гласа, като както самият той отбеляза, това е абсолютно отражение на разликата в национален план. „По-интересното е, че при последните няколко вота гласовете на партията-столетница в общината се движат между 12 000 и 14 000, стигайки до 18 000 на изборите миналата година, а сега нямат и 8 000. За сметка на това, нашата партия стои твърдо на позициите, които е успяла да спечели на предишни избори“, подчерта Митев.
Също така, той изнесе и данни за град Плевен, според които за ГЕРБ са гласували 10 492, а 6 603 за БСП. Не знам как нашите опоненти ще обяснят пред обществото спада на доверие към тях, но за мен едно от обясненията, освен катастрофалната им политика в национален мащаб, е и политическата перверзия, демонстрирана от тях на местно ниво, заяви общинският лидер на партията на Бойко Борисов. Той поясни, че под казаното има предвид сформираното обединение на социалистите и групата на БНД в местния парламент срещу ГЕРБ. Това, обаче, им изигра лоша шега и оттук нататък трябва да имат малко срам и най-вече поне малко морал, посочи Мартин Митев.
Според него, напрежението в местния парламент след изборите няма да намалее, а тъкмо напротив. Предполагам, че страстите ще се нажежат, изрази очакванията си той, припомняйки поговорката за змията, която най-много хапе, когато тръгва мре.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: