Седем косачи се грижат шест дни в седмицата за поддръжката на тревните площи в Белене

25.05.2014 9:54

25.05.belene1

Община Белене извършва окосяване на над 120 дка общински паркове, градини и междублокови пространства и още 46 дка гробищен парк, информират от пресцентъра на местната администрация. Дейността се извършва от 7 косачи, които работят 6 дни в седмицата. През 2014 г. са закупени 2 нови храстореза, които също са влезли в експлоатация. Обилните дъждове затрудниха процеса на косене и доведоха до интензивен растеж на тревата. Работи се по график. В момента се обработват площите пред детски и учебни заведения, както и гробищният парк, някои площи се обработват за втори пореден път.

25.05.belene2
Уверявам ви, че нашите стремежи и усилия съвпадат с вашите искания и желания, обръща се към беленчани кметът на Общината, Момчил Спасов. „Ние уважаваме всяка гражданска позиция и градивна критика и се вслушваме в нея, но когато тя е злонамерена, заядлива, почиваща на неинформираност и тенденциозност, това не е в полза на никого.
За да сме удовлетворени и доволни всички и да изградим добра среда за живеене, е необходимо всеки да изпълни своето задължение съгласно Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистота и околна среда на територията на община Белене. Съгласно Наредбата, ръководителите на учреждения, фирми, търговски дружества, обществени организации и граждани са отговорни за чистотата на стопанисваните от тях обекти (имоти) и прилежащите към тях площи. Прилежащи площи има и към жилищни блокове – между 1/2 и 1/3 от височината, в зависимост от вида на блока“, припомня градоначалникът.

25.05.belene3
Децата на града са и винаги ще бъдат приоритет за нашата община, затова и през последните години се изградиха няколко детски площадки и места за отдих. Факт са множество хулигански постъпки и вандалски прояви с цел разрушаване, чупене и унищожаване на съоръжения и уреди. Общината работи активно за възстановяването и поддържането им, включително и по ваши сигнали. Следва да се отбележи и че в града функционират детски площадки, финансирани от общината по проект за публично-частно партньорство, в което гражданите са поели ангажимент за поддържането им, но това така и не се случва. С оскъдния бюджет, който имаме, ще освежим (боядисаме) някои от съоръженията и уредите. Ще пресеем и досипем пясък в голяма част от пясъчниците, които за съжаление се ползват и като източник на строителни материали от някои недобросъвестни граждани. Призовавам ви да пазим вече изграденото и да възпитаваме децата на Белене в тази насока. Ръководството на общината е готово в удобно за всички време да се срещнем, да разговаряме за приоритетите и проблемите и заедно да търсим най-доброто решение, посочва още в съобщението си Момчил Спасов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: