150 години просветна дейност празнуваха днес в село Садовец

24.05.2014 19:40

150 години просветна дейност празнуваха днес в село Садовец, заедно с най-светлия български празник – 24 май. Събитието уважиха кметът на Община Долни Дъбник – Борислав Станимиров, началникът на Регионалния инспекторат по образование – Албена Тотева, директорът на Държавно горско стопанство – Плевен – Иван Мариновски, кметове на села от Община Долни Дъбник. Те бяха посрещнати от домакините – кметъ на Садовец – Иван Рангелов и директорът на ОУ „Христо Ботев” – Весела Петкова. Празникът започна с шествие, в което взеха участие мажоретният състав, духов оркестър, знаменосци.

sadov4
Поздравявам ви със 150-годишния юбилей на образователното дело н Садовец и на ОУ „Христо Ботев”- правоприевник на организираното образование в селището. Началото е било сложено през далечната 1864 година, когато в условията на 70-те години на 19-ти век се наблюдава всеобщ подем по българските земи на обществено-политическия и духовен живот на народа”, каза в словото си в препълнения салон на читалището в село Садовец Весела Петкова. Ученици, учители и всички присъстващи на тържеството бяха поздравени от кмета на селото Иван Рангелов и кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров.

sadov9

Директорът на Държавно горско стопанство Плевен – Иван Мариновски прочете поздравителен адрес от името на областния управител на област Плевен – Илиян Йончев, като изненада с мил жест – букети с цветя – целия педагогически състав на училището.
Тържеството продължи с песни, танци и театрални сценки, подготвени от възпитаниците на училището и на читалището в Садовец. По повод годишнината бе подготвен и специален юбилеен вестник.

sadov1 sadov2 sadov3 sadov5 sadov6 sadov7 sadov8 sadov10 sadov11

#тагове:

НАЙ-НОВИ: