Своята 35-годишнина отпразнува ОДЗ „Първи юни“ – Плевен (галерия)

23.05.2014 15:35

23.05.odz1

В слънчевия следобед на 21 май деца, учители, родители, бивши колеги се събраха в двора на ОДЗ №4 „Първи юни“ – Плевен, за да отбележат неговата 35-годишнина. Учителите бяха обмислили съдържанието на празничната програма да е в два модула. Идеята на първата част -„Вълшебството на игрите“, беше да покаже на присъстващите, че играта по най-приятния за детето начин може да бъде ползвана за образование и за забавление, когато се превърне в преживяване. Вторият модул – „С песните и танците на България“, вплиташе мотиви от съвремието, но и носеше автентично фолклорно звучене. Децата показаха на своите родители, че знаят какво е да носиш в сърцето си трепета на чувството към България.

23.05.odz2
В края на концертната програма сто и петдесет деца се изправиха пред своите родители и отправиха своите послания и пожелания към детското заведение и ги отправиха, прикачени към балоните, да летят към бъдещето.

23.05.odz3

23.05.odz4

23.05.odz5

23.05.odz6

23.05.odz7
Началото на историята на детското заведение, съществуващо в настоящето с името „Първи юни”, е поставено на 28 декември 1979 г. На тази дата е открито ОДЗ 11 „Червена звезда”. Историята на това заведение не е много продължителна, но изпълнена с административни преустройства На 01.12. 1982 г. е извършено обединение на ОДЗ 11 „Червена звезда” и намиращото се в съседство ОДЗ №4 „Първи юни”. Резултат от обединението е ОДЗ №4 „Червена звезда”. От 01.09.1991 г. ОДЗ 4 „Червена звезда” е преименувано и оттогава е ОДЗ № 4 „Първи юни”.
В детското заведение работи екип от учители, чийто професионализъм се развива и укрепва през годините на неговата история. От 1983 до 1986 г. ОДЗ 4 е работило като окръжна и районна школа по естетическо възпитание, игрови дейности и физическо възпитание. Под ръководството на преподаватели от Софийския университет и институтите за подготовка на учители в педагогическата практика са изпробвани нови теоретични постановки и модели.
В настоящия момент педагогическият екип насочва своите търсения към съвременните образователни технологии, които са съответни на потребностите на съвременното дете. Приоритет в работата ни с децата е развитието на детската индивидуалност, което е залог за бъдещо творческо развитие.
Автор: Александра Иванчева, директор на ОДЗ „Първи юни“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: