СОУ „Христо Смирненски“ – Гулянци отбеляза тържествено Деня на славянската писменост и култура

22.05.2014 12:14

22.05.gulqnci1

СОУ „Христо Смирненски” – Гулянци отбеляза Деня на българската просвета и култура и славянската писменост с шествие и тържествен концерт в салона на читалището на 20 май. По традиция честването бе съчетано и с изпращане на поредния випуск абитуриенти. Събитието събра цялата общественост на Гулянци. Официални гости бяха кметът на общината Лъчезар Яков, зам.-кметът Паскал Пиличев, председателят на Общинския съвет Огнян Янчев, секретарят на общината Мариана Трифонова, представители на общинското ръководство и администрация, бивши учители, ръководители на институции и организации.

22.05.gulqnci2
Празникът започна с химните на Република България и Европейския съюз и церемония по предаването на знамето на училището от зрелостниците на единадесетокласниците. Последва кратък филм за 24 май и честването му през годините. Тържествената част на програмата включваше изпълнения на училищния хор, певци, актьори и рецитатори от начален и горен курс.

22.05.gulqnci3
Кулминацията на празника настъпи с качването на сцената на момчетата и момичетата от 12 клас с класен ръководител Миглена Маркова. Директорът на СОУ „Христо Смирненски” – Митко Нитов, поздрави абитуриентите и награди отличниците. Младите хора получиха парична награда за успешното завършване от кмета на общината Лъчезар Яков, който лично ги поздрави и им пожела да следват мечтите си и въпреки, че двойките в живота не се поправят, да намират сили да се изправят и вървят напред. Вълнуващият празник продължи с филмче за класа още от първите му дни заедно, последвано от песни и стихове. Програмата развълнува не само зрелостниците, техните родители и учители, но и всички присъстващи, защото този момент от живота е оставил траен отпечатък в сърцето на всеки.

22.05.gulqnci4
Балната вечер на младите хора ще е на 24 май. По традиция те ще се съберат в 19 часа в двора на училището, откъдето ще се отправят към центъра за поднасяне на цветя на паметника и ще продължат към мястото на вечерята.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: